Parta

Praguemasters 2013 - mistrovství evropy florbalových veteránů.

Masters 2013 – „florbal na dotek“ Více než 60 týmů ve 3 kategoriích z 9 zemí Evropy. FBÚ Ústí nad Labem ELITE postavilo týmy do kategorií muži 40+ a muži 35+.

Papírově slabší kategorie mužů 40+ se ukázala jako minimálně stejně kvalitní, jako kategorie 35+ a nabitá věhlasnými týmy Evropy. Tým FBÚ se statečně popral ve skupině s Finským PoNoVo které bylo nakonec lepší, porazil Lhokamo Praha a těsně podlehl Maďarským HUPE Florboys. Ze skupiny postupoval jako třetí. V 1/16 finále pak již hráči Ústí nestačili na Lotyšský Ekskurzeme. Přesto si turnaj užili a zanechali dobrý dojem.

Kategorie mužů 35+ byla nejsilnější za celou historii turnaje. Elitní týmy, Švédska Pixbo (pozdější vítěz) a Sigtuna, Švýcarští SC Laupen, Norská Sveiva, výběr Slovenska i Čech se porvali o každý bod. Tým FBÚ sehrál 4 skvělá utkání ve skupině. Jako první vybojoval v přestřelce vítězství s B.U.H Praha Oldies. S Norskou Sveivou to byla bitva, která skončila remízou 2:2. Poslední dva těžké zápasy ve skupině FBÚ zvládlo a jako vítěz skupiny postoupilo přímo do 1/8 finále. Již to bylo překonáním loňského výsledku. Následně v nočním (začátek 21:15) utkání hráči FBÚ dokázali přehrát FBC Hamsters Vysočany a senzačně postoupit do ¼ finále. Zde tým FBÚ narazil na Black Angels. Bohužel tak jako loni i v letošním ročníku to znamenalo stop v turnaji. Přes zřejmou nepřízeň rozhodčích, únavu z předchozích utkání, gumový povrch a bývalé extraligové hráče v sestavě BA se FBÚ ujalo vedení a v první polovině zápasu bylo více než vyrovnaným soupeřem. V druhé polovině již BA tým FBÚ přehrávali a i přes obětavý výkon FBÚ, odměněný mnoha šrámy, se kapitánu BA M. Kostihovi podařilo dvěma góly zápas rozhodnout. Tým Black Angels se následně probojoval až do finále, kde po přestřelce podlehl PIXBU. FBÚ Ústí nad Labem ELITE 35+ však překonal svá očekávání a 5-8 místo v turnaji je skvělou vizitkou.

www.praguemasters.cz

Fotografie níže. Rozpis skupin, fotografie z tréningu FBÚ. Dále několik fotografií z utkání od turnajového fotografa i mé. Poslední je přehled utkání a výsledků v obou kategoriích.